12 Ocak 2010 Salı

Memura Zam,Memura 254 tl Zam


Merhaba ziyaretçiler...Memura yapılan teknik zammı sizlere sunmak istiyor
Bölge ve il müdürleri, müftü, daire başkanı ve yardımcıları ile diğer bazı memurlara 15 Ocak'tan geçerli olmak üzere 212 lira ile 254 lira arasında ek ödeme zammı geldi.

Ek ödeme düzenlemesi, kamu sendikalarıyla 2009 yılında yapılan toplu görüşmelerde sağlanan uzlaşma çerçevesinde gerçekleştirildi. Toplu görüşmede, taraflar, “Aynı unvanlı teknik kökenli yöneticiler (müdür yardımcısı ve daha üst görevler) ile teknik kökenli olmayan yöneticiler arasındaki ek ödeme farklılıklarının giderilmesi” konusunda anlaşmaya varmıştı.
Toplu görüşme masasına getirilen düzenlemede, ek ödeme oranı, mühendis, mimar, veteriner, bölge plancısı ve şehir plancısı kadrolarında görev yapıp, müdür ve üstü idari görevlere atanan yöneticiler için yüzde 100 olarak uygulanıyordu. Söz konusu oran, diğer bazı unvanlar için yüzde 51 ile 53 arasında belirlenmişti.
KİMLER ZAM ALACAK?
Bakanlar Kurulu, toplu görüşmede varılan uzlaşma çerçevesinde ek ödemede köken ayrımına son verdi. Yeni düzenlemede, müdür yardımcısı ve daha üst görevlerde bulunan yöneticilerin köken ayrımına bakılmaksızın aynı oranda ek ödeme almalarına imkan tanındı.
Bu çerçevede, makam tazminatından yararlananlar hariç olmak üzere, bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı, il müdürü, il müdür yardımcısı, il müftüsü, il müftü yardımcısı, daire başkanı, daire başkan yardımcısı, başkan, başkan yardımcısı, 
genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, savunma sekreteri, fakülte sekreteri, enstitü sekreteri, yüksekokul sekreteri, ilçe müftüsü, müdür ve müdür yardımcısı kadrolarında bulunanların ek ödeme oranı, yüzde 53'ten yüzde 100'e çıkarıldı.
Buna göre, bu gruptaki memurların Aralık ayında 287 lira olan ek ödeme tutarı, 15 Ocak'ta 541 liraya yükselecek.


memur zammı,zam sorgula,memura ne kadar zam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kutusuna Düşüncelerinizi Yazdıktan Sonra Yorumlama Biçimini Adı / URL veya Anonim Olarak Değiştirin ve Göndere Basınız.