17 Kasım 2009 Salı

Kurbanlığa Kötü Davranan 672 TL Ceza Ödeyecek,


İyi Günler net-oku ziyaretçileri, günümüz itibariyle artık kurban bayramının son 1 hafta kalmasıyla bir uyar yapıldı. Bu uyarı ise şöyle ;

Kurbanlık hayvana kötü muamelede bulunanlara, hayvanları koruma kanununa göre 336 ile 672 TL arasında idari para cezası uygulanacağı belirtilerek, vatandaşlar uyarıldı.

Kurban kesimleri sırasında ve sonrasında uyulması gereken kurallar belirlenirken, hayvanları koruma kanununun 12. maddesinde belirtilen "Hayvanların kesilmesi, dini kuralların gerektirdiği özel koşullar dikkate alınarak hayvanı korkutmadan, ürkütmeden, en az acı verecek şekilde, hijyenik kurallara uyularak ve usulüne uygun olarak bir anda yapılır. Hayvanların kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması sağlanır" hükmüne uymayanlara 672 TL ceza verilecek.

Kanunun 14. maddesinde de "Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmenin suç olduğu" vurgulanıyor. Bu hükme aykırı hareket edenlere ise 336 TL ceza uygulanacak.

Bu arada, Çevre Kanunu'nun 8. maddesinde yer alan "Her türlü atık ve artığı çevreye zarar verecek şekilde, ilgili yönetmeliklerde belirlenen standartlara ve yöntemlere aykırı olarak doğrudan ve dolaylı biçimde alıcı ortama vermek, depolamak, taşımak, uzaklaştırmak ve benzeri faaliyetlerde bulunmak yasaktır" hükmüne ve Kabahatler Kanunu'na aykırı hareket edenler ise 69 ile 775 TL arasında değişen para cezalarına çarptırılacak.

Kaynak: Memurlar.net / Düzenleyen: GenC_SaHiN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kutusuna Düşüncelerinizi Yazdıktan Sonra Yorumlama Biçimini Adı / URL veya Anonim Olarak Değiştirin ve Göndere Basınız.