13 Kasım 2009 Cuma

Eskişehir'de hızlı tren kazası !


Ankara-Eskişehir seferini yapan 91003 sefer sayılı yüksek hızlı trenin iki vagonu, Hasanbey mevkiinde makas değiştirirken raydan çıktı.

TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara'dan saat 11.10'da hareket eden YHT'nin iki vagonu Hasanbey mevkiinde konvansiyonel hattın makas girişine geldiği sırada raydan çıktı. 245 yolcusu bulunan trende ölü ya da yaralının bulunmadığı bildirildi.

Yetkililer, yolcuların en kısa sürede Eskişehir'e transfer edileceklerini kaydetti.

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: HIZLI HATTAN NORMAL HATA GEÇERKEN 1-2 VAGON RAYDAN ÇIKTI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yüksek Hızlı Tren'in bazı vagonlarının raydan çıkması ile ilgili, ''Hızlı hattan normal hata geçerken 1-2 vagon raydan çıktı. Ciddi bir konu değil'' açıklamasını yaptı.

Yıldırım, gazetecilerin, konuya ilişkin soruları üzerine, Eskişehir'deki istasyonun yanında yer altı geçişi yapıldığını belirtti. Binali Yıldırım, ''Orada geçici bir hat çektiler. O yeraltı geçişinin yanında hızlı hattan normal hata geçerken, 1-2 vagon raydan çıktı. Herhangi bir şey yok. Ciddi bir konu değil'' dedi.


Kaynak İnternet Haber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kutusuna Düşüncelerinizi Yazdıktan Sonra Yorumlama Biçimini Adı / URL veya Anonim Olarak Değiştirin ve Göndere Basınız.